{month}
{day}

Parasport Tanévzáró Zala megyében

ZALA MEGYÉBEN immár második alkalommal rendezték meg a megyei Parasport Tanévzáró ünnepséget, ahol sikeres versenyzőket és felkészítő tanáraikat díjazták. Az eseménynek a keszthelyi Zöldmező utcai iskola adott otthont.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Ruzsics Ferenc, polgármester és Varga Anikó, a tankerület keszthelyi irodavezetője köszöntőjét követően a rendezvény ötletgazdája Szíver Krisztina, megyei sportreferens mutatta be a tanév zalai parasport eseményeit és eredményeit. Elismeréseket adtak át azoknak a diákoknak, akik eredményesen szerepeltek versenyeken: atlétika és terematlétika, asztalitenisz, úszás, mezei futás, bocsa sportágakban remekeltek. Az egész tanévben nyújtott sportteljesítményükért is többen vehettek át elismerést, s a felkészítő tanárok munkáját is megköszönték.


- Nyolc sportágban tartottunk diákolimpiai versenyt, az elsőtől a hatodik korcsoportig tudtak szerepelni a diákok. Kiváló eredmények születtek, sok országos bajnoki címet nyertünk. A diáksport mellett a szabadidősport is fontos: öt kiemelt rendezvényünk volt ebben a tanévben. Ezeken nem csak a diákok, hanem a felnőtt, fiatal parasportolók is részt vettek – összegezte lapunknak Szíver Krisztina. Elmondása szerint a legnépszerűbb a gyerekek körében a foci, a felkészítők leginkább atlétikai versenyekre nevezik diákjaikat, hiszen a legtöbb bajnokságot e sportágban rendezik, a legeredményesebb ág pedig a terematlétika volt, ahol 20 megye közül Zala csapata lett a bajnok. A tanévzárón kitartó, eredményes munkája elismeréseként köszöntötték a nyugdíjba vonuló Poller Györgyit, a zalaegerszegi Béke Ligeti iskola testnevelőjét. Mielőtt a házigazda intézmény igazgatója, Krasznai Tamásné elmondta volna zárszavát, Toponári Gábor, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége ügyvezető elnöke a jövőről szólt: cél az, hogy nemzetközi versenyekre is eljussanak a fiatalok, s olyan programok indítása, ahol parasportolók és épek együtt sportolnak.